14 maart 2022

Iris – Goo Goo Dolls

Yorrick is om 20.33 uur geboren,
maar zijn oogjes bleven gesloten en zijn hartje bleef stil.

Tjee… 22 jaar zou je geworden zijn, of ben je al…
of ben je al niet meer bij me…
Pfff… hoe kan ik dat nu omschrijven?? Laat staan bevatten??


Zondag 13 maart 2022

Hoe is het mogelijk dat ik me zo ontzettend schuldig voel? Ik voel me schuldig ja, dat ik dit jaar nog niet echt iets gedaan heb voor je verjaardag, dat je plekje nog niet in orde was, dat je nog tegen een verdord winterplantje aan keek, dat ik niet al heel bewust met je bezig geweest ben.
Ik voel me schuldig ja en ik weet dat het complete onzin is! Totaal onzinnig en niet nodig.
Maar het is er…

Het leven kwam even heel hard voorbij vliegen. En ja, je bent wel degelijk in mijn gedachten geweest de afgelopen weken, zelfs de afgelopen maanden en het afgelopen jaar. Ik heb tegen je gepraat en je weet waarschijnlijk al voordat ik iets zeg, wat ik wil zeggen. Op de een of andere manier voelen dingen anders, misschien is het een soort berusting? Ik kan niets doen, ik kan je niet knuffelen, je niet aanraken en alles wat ik verzin is een soort placebo. Niets geeft echte voldoening en ik vraag me oprecht af of ik ooit….

Gisteren heb ik een plantje voor je gekocht. Ik wist niet wat ik wilde kopen, maar toen ik hem zag, was het duidelijk. Een klein plantje voor bij je plekje buiten, bij je beer en de engel. Een maand of 2 geleden heeft een lieve vriendin je foto bewerkt. Deze heb ik wat groter kunnen afdrukken op een kartonnen ondergrond, gaaf geworden. En deze komt terug op de slaapkamer bij je beren en de Laafjes. En afgelopen week in Spanje kwam ik een ontzettend lieve beer tegen. Deze gaat onze verzameling uitbreiden.

In de afgelopen maanden ergens voelde ik de behoefte om “City of Angels” weer te kijken. Een ontzettende snif-film en ik weet niet waarom, maar ik moet dan altijd weer aan jou denken… En soms, in mijn eentje, dan zoek ik willekeurig op Youtube naar gave muziek om op de TV te streamen. Zo ook een poos geleden en toen kwam Time van Hans Zimmer langs, muziek die me raakte tot in mijn kern. En nu net met het zoeken naar een liedje voor jou gedenkdag, kwam Hans Zimmer ook weer in beeld en dat moet hem dan zijn voor dit jaar! Inception is trouwens een goede film, misschien ga ik die straks wel kijken, terwijl dat weer helemaal niets met jou te maken heeft…

Time – Hans Zimmer

Morgenavond zijn Yorian en Yannicka thuis en samen gaan we uit eten voor jouw verjaardag. Ik weet nog niet waar precies, maar weet je, dat komt morgen wel. En wat ik morgen verder ga doen? Ook dat weet ik nog niet… Ik laat het maar op me afkomen. Wellicht gaan we nog even in de achtertuin werken? En het zal ook wel leuk zijn om de Twiggy en Storm even te laten rennen. Ik zeg toch: ik heb niets gepland, ik heb niets geregeld. En ik voel me er schuldig over. Maar weet je, wellicht moet dat gewoon zo zijn dit jaar. Ik leg me er maar bij neer… Morgen is jouw dag en mijn dag…